Garageplatser

I varmgaraget under huset finns 32 p-platser där man kan parkera bilen och sedan ta upp hissen till sin lägenhet. Området är kameraövervakad.

Garageporten är motordriven och öppnas med fjärrkontroll. Fri höjd 2,1 m.  En fjärrkontroll och två nyckeltaggar ingår, ytterligare taggar eller fjärrkontroll går ej att få. Vid fel på dessa ska man vända sig till styrelsen.

Regler
Garageplatsen inte är en del av upplåtelsen utan att du hyr garageplatsen av föreningen. Frågan om garage platsernas fördelning är en styrelsefråga. Detta eftersom garage som hyrs ut inte regleras i bostadsrättslagen utan regleras som lokalfråga i Hyreslagen.

För att uppnå ordning och trivsel ska parkeringsreglerna följas av alla som parkerar på föreningens parkeringsplatser.

Kortaste tiden för att hyra garageplats är 3 månader. Den första i kön meddelas först om något blir ledigt. Om man står i kö för att få en garageplats och tackar nej till ett erbjudande hamnar man sist i kön.

När alla p-platser är uthyrda, och föreningen behöver dessa, sker uppsägning av platser i följande ordning:

- utomstående först 

- bostadsrättshavare med fler än en plats

Den som hyrt längst får flytta först.

Man har ansvar för städning av sin inhyrda garageplats inför den storstädningen som utförs två gånger om året och som meddelas i förväg.

Det är endast tillåtet att använda parkeringsplatsen för uppställning av en bil 
eller en motorcykel. Av utrymningsskäl och brandrisk får parkeringsplatserna ej användas som förvaring av övrigt material t.ex. bildäck, släpvagnar eller dunkar. 

Föreningen tillåter inte interna byten av garageplatser på grund av krävande administration.

Obehörig parkering
Att parkera sitt fordon på en plats utan giltigt avtal leder till parkeringsböter. Det är inte heller tillåtet att parkera fordon utanför markerade parkeringsrutor i garaget.

Om någon obehörig har parkerat sin bil på din inhyrda parkeringsplats eller utanför markerad parkeringsruta ska du ringa Avarn Security på nummer 021-31 45 60. Du uppger då den felparkerade bilens regnr samt parkeringens gatuadress som är: Upplysningens väg 1, Upplands Väsby. Avarn Security har avtal med Väsbyhem som vi hyr våra garageplatser ifrån.

Medlemmar
Om du som medlem vill ställa dig i kön mejla ditt fullständiga namn, adresse, personnumer och telefonnummer till så ställer vi dig i kön. Du måste använda den särskilda mejladressen som är särskilt för föreningens medlemmar.

Icke medlemmar
Om det finns lediga garageplatser, och ingen av föreninegns medlemmar är intresserad av att hyra, kan också utomstående hyra garageplats av föreningen till samma månadskostnad. Utomstående mejlar sitt fullständiga namn, adress, personnumer och telefonnummer till för att anmäla sitt intresse. OBS! Tills vidare tar vi inte emot intresseanmälan från icke medlemmar.

Laddboxar
Samtliga föreningens 32 garageplatser har tillgång till laddboxar. Vår förening var först i Upplands Väsby med att installera laddboxar till samtliga föreningens garageplatser. För att ansluta dig kontakta styrelsen via mjel.

Användning
Du kan logga in och se din förbrukning här:
https://cloud.wallbe.se
Användarnamn är din mejladress och lösenord får du samtidigt när du tecknar ditt avtal.

Du kan ladda appen "wallbe" från Google Play eller Apple Store och sköta dina laddningar via appen. Du behöver då ditt kortnummer som står på ditt laddkort. Appen laddar du här.

Nyckeltaggar och fjärrkontroll
Nyckeltaggar (en röd och en gul) och fjärrkontrollen ska lämnas tillbaka till styrelsen i fungerande skick vid hyrestidens slut. I annat fall debiteras kostnaden för dessa.

Batteri till fjärrkontrollen
Batteriet till fjärrkontrollen till garageporten kan behövas bytas ut då och då. Det behövs 2 st batterier av typen CR2016 (se bilden) som kan köpas i handeln.


Felanmälan av fjärrkontroll och taggar
Felanmälan och eventuellt byte av felaktig fjärrkontroll och taggar till garageporten görs hos styrelsen.

Vid uppsägning/flyttning
Föreningens garageplatser är inte knutna till någon lägenhet och följer inte med när man till exempel säljer sin lägenhet. Garageplatserna tillhör föreningen och hyrs ut efter ett kösystem som följer principen först till kvarn. 
 

När en medlem säljer sin lägenhet sägs garageplatsen upp automatiskt med samma datum som försäljningsdatum och fjärrkontrollen och två taggar ska lämnas då till STYRELSEN. Då får man ett kvitto på att man har lämnat tillbaka  garagenycklarna. I annat fall spärras både fjärrkontrollen och taggarna och en faktura skickas till tidigare ägaren som inte har lämnat över sina garagenycklar till styrelsen.

OBS! Rättigheterna på samtliga bilder på denna sida tillhör föreningen och får under inga omständigheter användas i andra sammanhang, detta gäller också mäklare.